Брой 8 (299), Година VII, 25 февруари 2019

Съкращаването на паралелки в  четири училища в Добрич обсъдиха при анализирането на план-приема за учебната 2019/2020 година. Представените данни и коментарите по време на заседанието на Областната комисия по заетост са тема на новия брой на вестник “Седмичен ГЛАС”. 
Тази година за пореден път броят на подадените заявки за паралелки след завършен седми клас е доста по-голям от това, с което разполага община град Добрич като брой ученици. Отнесено към заявените паралелки, миналата година бяха минус 140, тази са минус 240, съобщи началникът на РУО-Добрич, Жоро Тошков. 
Според зам.-кмета на Добрич д-р Емилия Баева трябва да се направи анализ заедно между РУО и общини и да се предложи разумен прием, който да отговаря на нуждите на бизнеса.
Ние можем да режем паралелки, но няма да накараме децата да учат професии, които са нежелани, коментира представителят на бизнеса Герман Германов. 
Още в новия брой на вестник „Глас”: 
2018-а бе годината с най-добри показатели за Административен съд – Добрич, казва пред Медийна група „Добруджа” председателят на съда Красимира Иванова
Имаме развит селски туризъм, който не е обхванат от статистиката, е мнението на доц. Мая Иванова, която говори за проблемите и алтернативите в туристическия бранш. 
На спортната страница: Шампион на България подсили тима два дни преди първия мач на футболния „Добруджа”. На централен нападател от Бразилия ще се разчита да вкарва през пролетта. 
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.