Брой 44 (284), Година VI, 5 ноември 2018

Будителите от Възраждането, но и съвременните пазители на българския дух са във фокуса на новия брой на вестник „Седмичен ГЛАС”. Има дни, в които сме длъжни да дадем публичност на усещането си за свобода. И сред тези дни определено е и 1 ноември - Денят на народните будители. Нашата държава е уникална с това, че стремежът към свободата на духа е извоювал дори и специален ден със статут на национален празник…
И още в новия брой на вестник ГЛАС:
- Интервю с управителя на „Неопърл България” Веселин Велев за предизвикателствата в бизнеса, професионалната експертиза и предстоящото изграждане на модерен жилищен комплекс в Добрич.
- Старши комисар Никола Панчев - директор на ОД на МВР в Добрич, шефът на Пътна полиция Жулиян Минев и началникът на Криминална полиция Красимир Манолов свикаха представителите на добричките медии, за да представят дейността си през октомври. Кои са най-често извършваните престъпления, има ли тенденция за увеличаване на пътните инциденти, намаляват ли телефонните измами – четете във вестник ГЛАС.
- Една от новите столици на Европа – Братислава, е цел на поредното ни пътуване със Зорница Рашева в рубриката „Животът е пътуване“.
И още във вестник ГЛАС:
- САЩ оттеглиха обвинението срещу Желяз Андреев. Благодарност към всички институции и гражданите на Добрич изрази чрез Медийна група „Добруджа” майката на Желяз Мариела Денчева.
- Добрич телеком провайдър (DtP) изгражда най-авангардната оптична мрежа в Добрич. За новите мрежови технологии и за това как те се развиват в Добрич разговаряме с управителя Евелин Кичев. Нов филмов и два специализирани пакета за испанското, английското и родното футболни първенства предлага от този месец операторът.
- На сцената в Добрич ще е голямото завръщане на Стоянка Мутафова.
- Генерал Тошево кани на Фестивал на сармата и кюфтето. Ути Бъчваров ще приготви 100 кг руска салата, а най-добрият майстор на кюфтета ще получи цяло прасе.
- Директорът на МБАЛ договори сътрудничество с общините Балчик, Шабла и Каварна.
На спортната страница: Интервю с Кольо Марков - първият треньор, донесъл златни медали от републиканско първенство в историята на ФК Добруджа. „Школата е ключът към успеха, защото никой не милее повече за града и клуба си от местните момчета”, казва Кольо Марков, с когото се връщаме назад в годините с изключително интересни спомени и любопитни моменти от близкото минало.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.