Брой 26 (266), Година VI, 29 юни 2018

Специалният брой на вестник ГЛАС, който вместо в понеделник, излиза с два дни по-рано, е посветен на празника на община Добричка и събора край Дебрене “Песни и танци от слънчева Добруджа”, чието юбилейно 50-о издание предстои в събота, 30 юни.
„Богатата фолклорна съкровищница, която са ни завещали предците, е мост, по който децата ни ще преминат по пътя към бъдещето!”, казва в интервю за Медийна група „Добруджа” кметът на общината инж. Тошко Петков.
Празникът на община Добричка ежегодно е съпътстван с признателност и награди за всички, които имат съществен принос за израстването и благоденствието на населените места.
За шеста поредна година Община Добричка награди отличилите се в местното самоуправление, в образователно-възпитателния процес, културния живот, както и представители на бизнеса с най-голям принос за развитието на общината. Кои бяха наградените и какво споделиха специално за Медийна група „Добруджа” – четете в новия брой на вестник ГЛАС.
И още от темите в броя:
- управителят на „Пътнически превози” ЕООД Валентин Василев за протестите, конкуренцията и браншовите сдружения пред Медийна група „Добруджа”. „Законопроектът за Автомобилната камара не е добър както за превозвачите на пътници, така и за превозвачите на товари. Тази бъдеща Автомобилна камара ще унищожи досега създадените автомобилни браншови организации”, коментира Валентин Василев.
- бившето кино „Добрич“ ще бъде разрушено и на негово място ще се построи жилищен блок. Това стана ясно на сесията на Общинския съвет на 26 юни. Сградата, която е уникален архитектурен обект, е частна собственост и от години се руши.
- вълна от фалшиви новини, манипулации и внушения се създава около работата на общинската администрация в Каварна, заяви на пресконференция кметът на морската община Нина Ставрева. Тя засегна няколко теми, около които се спекулира най-много напоследък.
На спортната страница представяме проф. Сард Сардаров, основател на фондация „Калиакра голф”. „През 2010 година със съпругата ми пристигахме в България и просто се влюбих във вашата страна. След това закупихме и вила в комплекса „Лайтхаус”. Тогава ми се поиска да покажа на голфъри от цял свят това прекрасно място и този район и да направя един празник на голфа за мен и за всички останали”, споделя проф. Сардаров.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.