Брой 25 (265), Година VI, 25 юни 2018

След дълго и тежко боледуване, месец преди да навърши 70 години, на 17 юни ни напусна актьорът Радомир Андонов.
Когато можещите се сбогуват, небето помръква… И остава оная болка на празнота, безсилие, на безвъзвратност… И смирението… И светлото усещане, че е бил сред нас… Че сме споделяли мигове, че сме се взирали в очите му… Радото – талантливият, виталният, странният, истинският… Сцената беше създадена за него, за таланта му, за емоциите му. 
На Радомир Андонов посвещаваме новия брой на вестник ГЛАС. Какво споделиха неговите приятели и колеги, след като изпратиха с последни и вечни аплодисменти Радото.
И още от вестник ГЛАС:
- По следите на избягалия от Ловешкия затвор Борис Иванов. Живял е в Полковник Иваново, има  регистрационен картон в Бранище и адрес в кв.”Балик”в Добрич.
- Цялата държава ще пламне от птичи грип, защото мерките не са адекватни на ситуацията, прогнозира в интервю за Медийна група „Добруджа” Йордан Апостолов, народен представител от Обединени патриоти.
- Конфликтът между общините Балчик и Каварна се задълбочава. Основната причина е претоварната станция за отпадъци в Белия град, която не работи с пълен капацитет. Община Каварна отказва да плаща таксите си за смет, защото очакванията й са 40% от отпадъците да бъдат сепарирани. Средно за миналата година обаче сепарираният отпадък е едва 6,8%. Това стана ясно на заседание на Общото събрание на Сдружението за управление на отпадъците в област Добрич, което се проведе на 19 юни.
- Висшето училище по мениджмънт (ВУМ - преобразуваният Международен колеж) подновява обучението по кулинарни изкуства в Добрич. „Интересът към обучението по готварствo и кулинария e огромен и базата във Варна вече не достига. Затова от есента висшето училище ще посрещне 12 студенти и в Добрич“, обясни за Медийна група „Добруджа” Павел Радев – маркетинг мениджър на ВУМ.
Ще ви запознаем и с един от инструкторите в Института по кулинарни изкуства (CAI - Culinary Arts Institute) към ВУМ във Варна – шеф Калоян Колев. Роден е в Добрич. Завършил средното си образование в Техникума по ветеринарна медицина, след което продължил в Аграрния университет в Пловдив. По време на студентска бригада в САЩ се наложило да работи в пекарна, което много му харесало и вече 13 години е в професията. Признава, че е намерил своето призвание.
На спортната страница:
Стойка Петрова стана Европейски шампион по бокс и получи предложение за брак.
Талантливата добричлийка нямаше особени проблеми на първенството, което се проведе в столичната зала „Асикс Арена”, а най-голямата емоция за нея дойде, след като се качи на почетната стълбичка. След като изслуша националния химн на България в чест на спечелената европейска титла в категория до 54 кг., Стойка получи предложение за брак от своя приятел Борил Кръстев. Той й поднесе годежен пръстен на почетната стълбичка и по микрофона в залата поиска официално ръката й.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.