Брой 15 (306), Година VII, 15 април 2019

На 16 април 1879 година представители на българския народ, събрани в старата българска столица, приемат Търновската конституция, която нарежда България сред най-модерните европейски държави. Търновската конституция е една от най-демократичните за времето си. Тя е вдъхновяващ израз на идеите на модерната епоха, на патоса и идеалите на Европа и Просвещението. Много народи, които се смятат за по-цивилизовани от нас, нямат държавно конституционно устройство по онова време. Темата на новия брой на вестник „Глас” е свързана със  140-годишнината на Търновска конституция.
 И още от новия брой на вестник ГЛАС: 
- Интервю с Димитър Маргаритов – председател на Комисията за защита на потребителите. Стремим се да запазим тенденцията за спад на нарушенията на пазара, завява председателят на КЗП
- Разсадникът – сърцето на цветната система. В поредното издание на рубриката ни „Моят град“ стъпваме на зелено. Не само защото Добрич получи наградата „Зелен град“, но и защото е време да се действа за озеленяването и разкрасяването на града преди Великден.
- Конкурс за нов архитектурен проект на пазара обявява община Добрич през май
- Добричката група „Bloodrush” - От гаража в Одринци до… сцената в Лондон.
На спортната страница: Момиче от Добрич ще играе на Европейското първенство по футбол за девойки
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.