Брой 13 (304), Година VII, 1 април 2019

„Нищо не разкрива така добре характера на човека като това, на което се смее”. Водени от тази мисъл на Гьоте, първоаприлски се обръщаме към кметове на общините, управители и директори на институции и учреждения. Да се посмеем заедно на вицовете, на които те се смеят, които са чували за себе си или просто обичат да разказват във весела компания.
Чувството за хумор е едно от най-ценните качества, които човек може да притежава. Затова в този ден от годината посвещаваме „Темата” на смеха и шегата. Проверяваме чувството за хумор на онези хора, с които всеки друг ден комуникираме делово и сериозно.
В сериозните теми, извън 1 април:
- Водата в Добрич е годна за пиене, качеството е в изискуемите норми, съобщи за Медийна група „Добруджа“ директорът на Дирекция "Обществено здраве" към РЗИ-Добрич, д-р Юлия Чалъкова. “Всички показатели, които са изследвани в РЗИ-Варна, основно химични показатели, химикали, пестициди, показатели от органиката, всичко е наред и съответства на Наредба № 9 за качеството на водата за питейно-битови нужди“, посочва д-р Чалъкова. Общо 37 проби са направени по повод медийни публикации и писмо на КЕВР, пояснява  д-р Чалъкова.
- Поправките в Закона за вероизповеданията – политически интереси или национално предателство? Интервю с юриста Детелина Симеонова,  парламентарен съветник по отношение на вероизповеданията. „Икономическата зависимост, в която се поставят вероизповеданията, ще доведе и до политическа”, алармира Симеонова.
- Театърът има своето бъдеще - то зависи от нас, доколко ние успяваме да създадем интересни продукти за публиката, сподели на Международния ден на театъра директорът на ДКТ „Дора Габе” Петър Петков.
- Веселин Велев поема президентския пост във ВК „Добруджа 07”. Пламен Христов остава в Добрич и през следващия сезон. Настоящият президент на ВК "Добруджа 07" Галин Господинов и бъдещият - Веселин Велев гостуваха през миналата седмица  в студиото на Медийна група „Добруджа”, за да коментират  представянето на отбора и да обявят промените през новия сезон.
На спортната страница продължаваме рубриката, свързана със 100-годишнината на ФК „Добруджа”. В този брой представяме Атанас Стефанов - авторът на един от най-важните голове в историята на клуба.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.
v