Брой 9 (300), Година VII, 4 март 2019

На 25-ата годишнина от основаването на карате клуб „Самурай” посвещаваме новия брой на вестник Седмичен ГЛАС. Началото е поставено от сенсей Ивелин Керанов и сенсей Димитър Христов през 1994 година. С много труд и желание за самоусъвършенстване те налагат „Самурай“ на голямата спортна сцена в България и по света. Клубът може да се гордее със стотиците си успехи на национални и международни състезания.
За своята 25-а годишнина клубът планира нещо, което в Добрич не е правено. На 15 юни в зала „Добротица“ ще се съберат всички, които са били част от клуба през годините. Очакват се много гости, включително от чужбина. Ще има веселие, танци, демонстрации на каратисти и черешката на тортата – „Ку-Ку Бенд“ ще закрие празника.
И още от темите в новия брой на вестник ГЛАС:
- В началото на март Ви срещаме с дама, която се занимава с недотам типична за жените дейност. Мария Костадинова обикнала пчеларството покрай съпруга си. Заедно с него вече 12 години се грижи за пчелите в Пчелин - Халев.
- В рубриката „Бизнес портал” представяме Марияна Колева - собственик и управител на магазин "Stories and Wine" в Добрич, който има над 10-годишна история.
- В „Животът е пътуване” се отправяме към Милано - столицата на модата, изкуството и футбола.
- Миро и Преслава ще участват в благотворителен концерт за новия храм в кв. „Добротица”. Построяването на "Св. Лука" е обединителна кауза, сподели за Медийна група „Добруджа” отец Петър Димитров.
- 11 години след пожара във влака София-Кардам, когато загинаха 9 души, Божидар Минчев - земеделски производител и наш съгражданин, който по това време е бил на 41 години, все още не може да се възстанови. Мъжът също е пътувал в злополучната композиция. След скок в нощта на 28 февруари си уврежда гръбначния стълб, принуден е да се подложи на 4 операции.
- Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира нов положителен случай на африканска чума при дива свиня в община Тервел, област Добрич. Това е вторият случай на заболяването у нас за 2019 година.
- Добра, мирна и успешна за БЧК година, отчете председателят на Областния съвет на организацията Добри Драгнев. През миналата седмица червенокръстците проведоха Общо събрание.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.