Брой 5 (296), Година VII, 4 февруари 2019

Първи за годината агросеминар се проведе в курортен комплекс „Златни  пясъци“ на 31 януари. Организаторът – агробизнесменът и управител на Добруджански агробизнес център Иван Гочев, посрещна в хотел „Интернационал“  десетки фермери, арендатори, председатели на земеделски кооперации. „Всички Вие сте топ производителите на Добруджа”, обърна се към тях Гочев и подчерта ролята им за развитието на Добруджа и на страната. „Ако не сме ние, поминъкът няма да го има. Обединени, ние добруджанци винаги сме силни“, каза домакинът. В пространно изложение депутатът от „Обединени патриоти” Йордан Апостолов предупреди за „капаните“,  които залага новото законодателство в сферата на земеделието. Още през февруари се очаква да бъдат приети Закон за преброяването на земеделските стопани и Земеделски кодекс, който да включва всички законови изисквания за развитие на земеделието. Депутатът, който е и заместник-председател на парламентарната комисия „Земеделие“, изтъкна ролята на добруджанските производители, които дават 23% от продукцията на страната.
И още от новия брой на вестник Седмичен ГЛАС:
- Общинският съвет на Добрич одобри създаване на Общински фонд „Стимулиране на родители с висше образование“. Всичко най-важно от заседанието на местния парламент Добрич – за бюджета, капиталовата програма, новото предложение за блок „Добрич” и др.
- В Общинския съвет на Община Добричка смениха председателя няколко месеца преди местните избори. Съветниците свалиха доверието си от Донко Марев след разгорещени дебати и признание за споразумение.
- В Балчик не приеха бюджета за 2019 г. „Няма да е катастрофално”, коментира кметът Николай Ангелов.
- „Бялата лястовица” е вече името на централния площад в Генерал Тошево.
В интервюто на броя: кметът на Добрич Йордан Йорданов. „2019 година ще донесе нова визия на нашия град”, казва Йорданов.
- Сдружение „ДоброЖънци” отбеляза на 2 февруари своя втори рожден ден. Ден преди празника в студиото на Медийна група „Добруджа” гостуваха трима от членовете на сдружението - арх. Надежда Пампорова, Богдан Богдев, Момчил Радичков.
- в рубриката „Бизнес портал” представяме Венцеслав Славов -  бизнес директор на група „Аякс”, собственик и на свинекомплекса в Козлодуйци – най-големият на Балканския полуостров.
На спортната страница: Денис Чавдаров – централният блокировач на волейболния Добруджа 07.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.