Брой 41 (281), Година VI, 15 октомври 2018

На 130-годишнината от рождението на голямата, неизмеримата, нашата Дора Габе посвещаваме новия брой на вестник Седмичен ГЛАС. През тази седмица в Добрич беше кулминацията от събитията и честванията, посветени на поетесата.
Камелия Кондова бе удостоена с Националната литературна награда. Разговаряме с нея минути след края на тържеството в Огледалната зала. „Няма да кажа стоп, защото поезията не може да се управлява”, споделя за Медийна група „Добруджа” Кондова.
Очаква ви и един изключително интересен разговор с д-р Кремена Митева за нейното изследване „Свят на тайни”, Дора Габе и въпросителните в биографията й.
Не по-малко любопитен е разказът на Любомир Сивков за личната си среща с Дора Габе.
И още от новия брой на Седмичен ГЛАС:
- в рубриката „Бизнес портал” представяме Нина Бусари и семейната фирма „Органик арония”. Как двама физици решават да се захванат със земеделие и на какво ги учи то – четете в новия брой.
- за учителите, учебниците и проблемите в българското образование търсим мнение и опит от Венета Колева –преподавател по български език и литература, и от Коста Коларов – дългогодишен учител и общественик.
- в друга наша традиционна рубрика „Животът е пътуване” се отправяме, заедно с нашия гид Зорница Рашева, към скалната църква край Йон Корвин и манастирът „Дервент” в съседна Румъния. Почитта към св.Андрей Първозвани събира край скалната църква толкова посетители, колкото Ватикана на Великден.
- транспортен експерт посочи редица нередности при ремонта на кръстовището на изхода за Варна.
- от новата седмица започват работа седемте новоназначени служители, които влизат в екипа на общинската полиция.
- тази зима ще можем да следим снегопочистването от компютъра вкъщи.
На спортната страница: вратарят на Добруджа Димитър Илиев – син на легендата Недко Недев, в откровено интервю за спорта, личния живот, мечтите и предизвикателствата.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.