Брой 4 (295), Година VII, 28 януари 2019

Първият месец от новата година е времето на обсъждане и приемане на бюджетите на всяка община. През януари става ясно колко и за какво ще харчат общините през годината.
В първите броеве на вестник „Глас” за 2019-а Ви представихме проектобюджетите на Община Добрич, Община Шабла и Община Каварна. В този брой публикуваме проектобюджетите на Общините Добричка, Балчик, Генерал Тошево, Тервел и Крушари.
И още от новия брой на вестник Седмичен ГЛАС:
- 70 % от добричлии вече пият вода от новия водопровод. Юни е крайният срок и нямаме притеснения, че няма да се спази, заяви в специално интервю за Медийна група „Добруджа” инж. Живко Неделев - ръководител на водния проект.
- И на втората извънредна сесия Общинският съвет на Добрич не стигна до консенсус за тегленето на дългосрочен дълг за довършването на блок „Добрич”.  След поредица процедурни хватки, обвинения за незаконосъобразност и неспазване на Правилника, отново един глас не достигна за приемане на докладната, предложена от общинската администрация.
- Интервю с народния представител на ПП ГЕРБ Пламен Манушев. „Никога не бих направил нищо против Добрич, каквото и да ми струва, дори политически”, споделя областният лидер на ГЕРБ.
- Любопитен паралел: представяме един добричлия, който работи в Африка и една африканка, която специализира в МБАЛ-Добрич. „Да се научим от африканците да бъдем щастливи с това, което имаме”, казва Павел Маринов, който от 4 години живее и работи в Гана.
„България ще стане най-хубавата страна в Европа, всички българи трябва да вярват в това”, споделя д-р Шерифату Абеке от Нигерия, която в момента специализира в добричката болница.
- в рубриката ни „Животът е пътуване” се отправяме към съседна Турция. Одрин е град с богата история и култура, а напоследък е предпочитана дестинация за евтин шопинг.
На спортната страница: Димитър Узунов събра в книга 60-годишната история на хандбала в Добрич. Кръглата годишнина на този спорт в Добрич е повод да се организира среща на всички, свързани с хандбала през годините, обяви президентът на ХК „Добруджа” Георги Андреев. Предстои да се изготви официална програма и да се уточни дата за това мащабно събитие, като срещата вероятно ще бъде в края на лятото или есента.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.