Брой 39 (279), Година VI, 1 октомври 2018

Върна ли се Южна Добруджа в България? Градът на бойната слава отново бе забравен от държавници, медии, а този път май и от гражданите.
На 21 септември в Народното събрание гласуваха единодушно, макар и след дълги дебати, Добрич и Тутракан да получат званието „Град на българската бойна слава”. В навечерието на празника на Добрич полученото звание трябваше да повдигне още повече духа на добричлии, да ги изпълни с гордост, че са потомци на герои. Но нищо от това не се усети на 25 септември. На празникa на града ни за поредна година нямаше нито един високопоставен държавник. Националните медии също пренебрегнаха тази паметна дата в българската история. Чак в един момент се запитахме: върна ли се Южна Добруджа в пределите на Родината? Гражданите също предпочетоха да почиват извън Добрич или да си свършат някоя друга работа в четирите почивни дни. Бойна слава, гордост, но и за зимата трябва да се мисли – зимнина да се подготви, вино да се налее и т.н.  Зала „Добрич” бе полупразна по време на тържествената сесия на Общинския съвет, не се напълни и голямата зала на ДТ „Йордан Йовков” за уникалния спектакъл на балет „Арабеск”.
Мнения по темата на Свобода Димитрова, Георги Чунчуков и Любомир Сивков: 

И още от новия брой на вестник Седмичен ГЛАС:
Във всички отделения в МБАЛ имаме нужда от нови кадри, заяви пред Медийна група „Добруджа” директорът д-р Светозар Байчев 
Наемателите на общински жилища отказват да плащат тримесечен депозит. Изискването е част от промените в Наредбата за разпореждане с общинските жилища
Пчеларството загива. Това е мнението на Милко Коев. Има национална програма за развитието на пчеларството, но ефектът от нея е почти нулев, категоричен е потомственият пчелар. 
На спортната страница:  Три европейски титли за КК „Самурай” на Европейското първенство в  Португалия.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.