Брой 37 (277), Година VI, 17 септември 2018

Tрадиционният Добруджански събор „Тервел 2018“ ще се проведе за петнадесети път на празничния 22 септември. През последните години съборът се утвърди като традиционен форум на добруджанското фолклорно наследство. Той допринася за съхраняването и популяризирането на добруджанския фолклор, и провокира интереса и любовта на хората от различни възрасти към българското народно творчество .
През тази година Добруджанският събор е посветен и на едно значимо за българската история събитие - 1300 години от победата на кан Тервел над арабите край Константинопол.
Денят на независимостта е натоварен със символика, затова избрахме тази дата да се преклоним пред  кан Тервел, казва в интервю за Медийна група „Добруджа” заместник-кметът на Община Тервел Дияна Илиева. 
На празника на Тервел посвещаваме темата на новия брой на вестник Седмичен ГЛАС.
И още от новия брой:
- Над 500 000 лева получават за ремонти театрите в Добрич. Интервю с директорите на двата културни института – Иван Мандев и Петър Петков.
- Готов е проектът за православен храм в кв.„Добротица”. Предвиждат изграждане на приют за бездомни и пенсионерски клуб.
- Първото дарение от кампанията „Капачки за благотворителност” вече е в АГ – отделението. Следващата цел – ново родилно легло.
-  Критично малък брой първокласници ще прекрачат прага на училищата в Добрич – едва 640. През миналата година за първи път тази бройка слезе под цифрата 800, а сега вече рязко е намален броят на първолаците – почти със 100.
- 11 пожарникари с награди за професионалния си празник.
На спортната страница: Интервю с президента и старши треньор на хандбалния Добруджа Георги Андреев. Челно класиране в първенството и достойно представяне в Европа са традиционните цели и задачи пред хандбалния тим.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.