Брой 31 (271), Година VI, 6 август 2018

Ще се превърне ли една емблематична за града ни сграда като бившето кино „Добрич” в жилищна сграда с паркинг, след като Общинският съвет даде разрешение да се изработи частично изменение на Общия устройствен план на Добрич във връзка с инвестиционното намерение на собственика? Отговорът търсим в новия брой на вестник Седмичен ГЛАС. Докладната бе внесена на втора поредна сесия и след дълги дебати докладната бе одобрена. От 36 гласували 20 бяха “за”,  11 - „против" и 5-ма - "въздържал се”.
Какви съображения изразиха част от общинските съветници и какво е мнението на архитектите на Добрич – четете във вестник ГЛАС.
Идейният проект е за сграда с повече обществени функции, казва в интервю единствено за Медийна група „Добруджа” Траян Тодоров - собственикът имота. Що се отнася до вида на сградата, ще работим в посока и ще търсим вариант, в който старата емблематична сграда да бъде заменена с нова такава, казва още Тодоров.
„Бидейки в санитарната зона на паметник на културата – сградата на Община Добричка, инвеститорът ще премине през деветте кръга на ада, докато съгласува своя инвестиционен проект с Националния институт за паметници на културата. Ще минат много месеци, докато успее и ако успее изобщо. Ходенето по мъките тепърва предстои. И Общинският съвет не е органът, който ще направи обструкция на инвеститора. Ние просто му разрешихме да започне процедурата”, казва по темата председателят на Общинския съвет Иво Пенчев.
И още в новия брой на вестник ГЛАС:
- Интервю с кмета на Добрич Йордан Йорданов по актуалните теми от последните седмици.
- Ще остане ли община Генерал Тошево без обществен транспорт? Мненията на кмета Валентин Димитров и председателя на Общински съвет Христо Павлов.
- Изключително впечатляваща базилика е открил при разкопките тази година международният екип, работещ на крепостта Залдапа в община Крушари.
Четири института и девет народности са събрани на Залдапа за Археологическо лято 2018.
- Двама фелдшери и санитарка върнаха към живота преждевременно родено бебе с тегло от едва 850 грама, както и неговата майка. Малкото чудо се случило на 26 юли на кушетка в амбулаторията на филиала за Спешна медицинска помощ в Генерал Тошево.
На спортната страница: Футболният Добруджа представи спонсорите и екипа за юбилейния сезон, в който клубът празнува своята 100-годишнина.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.