Брой 3 (294), Година VII, 21 януари 2019

Казусът с блок „Добрич” ще продължи да бъде в центъра на вниманието на Общинския съвет. Решението за тегленето на заем от страна на общината с цел довършване на блока, не бе прието на проведената извънредна сесия преди седмица. Решение ще продължи да се търси на втора извънредна сесия на 25 януари. Тя е инициирана от 15 съветници от петте политически сили в Общинския съвет – БСП, АБВ, РБ, Атака и ДПС, които на първата извънредна сесия на 15 януари гласуваха в подкрепа да се изтегли общински заем за довършването на блока. Предложението ще бъде за кредит до 2 милиона лева за срок от 10 години и инвестиране на 500 000 лева бюджетни средства.
Датата е последната възможна за вземане на решение за поемане на дългосрочен общински дълг, тъй като Общинският съвет има право да гласува това до 39 месеца след избирането му, което датира от 26 октомври 2015 г.
В същото време собствениците обявиха, че завеждат дела срещу Общината. Докато те чакат да получат полагащите им се жилища, в блока от няколко години са се самонастанили бездомници.
За тях, за неприетото решение, новото предложение на съветниците, при какви условия то ще бъде подкрепено от председателя на Общинския съвет Иво Пенчев, ще прочетете в новия брой на вестник „ГЛАС”. 
 
И още от новия брой на вестник ГЛАС:
Интервю с Пепа Рашева за фермерския пазар в четвъртък. Искаме да бъде като едно време  -  да се получи раздумка на мегдана, казва организаторката на събитието. 
Страница, посветена на Дяко Дяков - един от доайените на журналистиката в Добричка област. Познаваме го като журналист, редактор и главен редактор на общинския вестник "Добруджански глас" в Генерал Тошево. Кореспондент на регионални и централни издания, с вече 45-годишна кариера. 
Занаят вече не се краде, а се купува, твърди Бисерка Димитрова- собственик на студио „Визаж“. Страстта е това, което липсва на пазара извън нашия салон. При нас има любов, когато работим, разкрива тайната на успеха Димитрова. 
На спортната страница: Интервю с ветеранът Райчо Атанасов по повод 100 години ФК „Добруджа”и още: Добруджа започна подготовка с няколко нови попълнения. 
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.