Брой 25 (316), Година VII, 8 юли 2019

В цяла Добричка област жътвата върви с пълна пара. Засега добивът от пшеница, осреднен към 5 юли, е 528 кг от декар и е по-нисък от миналогодишния краен добив - 541 кг. Община Добричка държи първенството с добиви от 650 кг от декар.
Жънат се и последните декари с ечемик. При пожънати 99,48 процента добивът е 549 кг от декар. Това е с 9 килограма повече от Реколта 2018.
В разгара на жътвата гостуваме на ЗС "Иван Тодоров" в Победа. Красимира Николова е на 31 години, но вече е завършен агроспециалист и смело ръководи семейния бизнес. С оглед на лошите метеорологични условия заради сушавите есен и зима, очакванията са били много песимистични, но сега замерванията показват добри добиви, признава Николова.
И още от новия брой на вестник ГЛАС:
- Даниел Петков и Красимир Янков - народни представители от Добричка област от групата на  БСП, са отправили въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова във връзка с водните проблеми в Добруджа. Над 20 кметове и кметски наместници на села от община Добричка се събраха рано сутринта на 4 юли пред сградата на ВиК в Добрич. „Това не е протест, дошли сме да си запишем час за приемния ден на директора Тодор Гикински”, обясни кметът на Паскалево Живко Желев и добави, че събитието е възникнало спонтанно, защото почти всички населени места в региона страдат от безводие.
- Оптимист съм за лятото, дори очаквам ръст на показателите, призна за Медийна група „Добруджа” председателят на Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България Димитър Димитров. Прогнозите за юли и август обаче са много оптимистични. Почти на 80 % е запълнена легловата база в хотелите, като се очаква в близките дни дори да се напълни на 100 %.  
- интервю с талантливото добричко момиче Димитрина Германова, която заминава в края на юли за участие в Световния шампионат по сценични изкуства в Лос Анджелис, в Холивуд.
- анализ на преподавателя по български език и литература Дияна Боева за подхода на МОН относно професионалното образование.
- интервю с д-р Мерлин Ефраим – специалист „Клинична хематология“ в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Тя е един от специалистите, които участват в кампанията „Попитайте хематолога“. В рамките на кампанията бяха организирани безплатни консултации и в Добрич. „Симптомите при хематологично заболяване могат да наподобяват тези при настинка. Ранното диагностициране е важно, защото тогава шансовете за успешно лечение са много високи”, категорична е д-р Мерлин Ефраим.
На спортната страница: в два поредни броя представяме братята Румен и Стефан Славови.
 През 90-те години защитата на „Добруджа“ респектира дори най-добрите нападатели в „А” група. С огромен принос за стабилната игра в отбрана са двама братя – Румен и Стефан Славови. Със сърцатата си и безкомпромисна игра във всеки мач в най-славния период в историята на „Добруджа“ те си извоюват статут на легенди на клуба.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.