Брой 22 (313), Година VII, 17 юни 2019

Матурите минаха. Резултатите от тях са ясни и голяма част от абитуриентите вече гледат към студентския живот.
За поредна година учениците от ЕГ „Гео  Милев” в Добрич са се справили изключително добре на държавните зрелостни изпити. Гимназията е с най-висок успех на матурата по БЕЛ - 5,27, по данни на РУО-Добрич. „Тази година шестима абитуриенти са изкарали пълни шестици. При 146 зрелостници няма нито една оценка „среден”, само девет са оценките  „добър”, каза за радио „Добруджа” директорът на езиковото училище Милена Иванова.
Българските ученици са едни от най-можещите в цял свят и продължават да го доказват, не благодарение, а въпреки системата . Това е мнението на Гергана Желева от ЕГ "Гео Милев" – единствената с две пълни шестици на матурите в област Добрич, пред Медийна група „Добруджа”
Отлични резултати на матурите са възможни и без да се ходи на частни уроци, смята абитуриентката на ЕГ ”Гео Милев” Десислава Вълчева, която е също с пълна шестица на матурата по български език.
Спасението наше е в тези млади хора, които оцеляват на Запад или в други страни, където се развиват професионално. Твърди учителят по български език и литература в ЕГ „Гео Милев” Жанина Шекерлийска пред Медийна група „Добруджа”.
Още в новия брой на вестник „Глас”:
 - Интервю с председателя на общинската организация на ПП ГЕРБ - Добрич, Красимир Николов за резултатите от евровота, състоянието на партийните структури и  предстоящите избори през есента на 2019-а . Според него кандидатът на ГЕРБ за кмет на Добрич трябва да е човек, около когото всички да се обединят.
 В Добрич се чувстваме като в рая, казва проф. Трупти  Алмоула от Индия за обучението във Висше училище по мениджмънт в Добрич и академичното образование в България пред Медийна група „Добруджа”. За втора година индийски студенти се обучават в магистърски модули във Висше училище по мениджмънт в Добрич. Младите хора са студенти от Технологичния университет и Университета по криминалистика в щата Гуджарат, Индия. 
В рубриката „Животът е пътуване”: Всеки иска да види Рим, а Рим може да покаже всичко
На спортната страница: По случай 100-годишнината на ФК „Добруджа” Ви срещаме с Диян Божилов – рекордьор по голове и асистенции в „А” група с „жълто-зеления” екип.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.