Брой 22 (262), Година VI, 4 юни 2018

Каква визия искаме за нашия град – европейски вид или с каруци по улиците? Този въпрос си задаваме в новия брой на вестник Седмичен ГЛАС, след като през миналата седмица Общински съвет взе решение да забрани движението на превозни средства, теглени от животни на територията на целия град, с изключение на кв. Рилци.
От друга страна, може ли общинска Наредба да е над Закона за движение по пътищата, който не забранява движението на такива превозни средства, ако са спазени всичките му изисквания? Дискриминационно ли е това решение? От какво ще се водят контролните органи – от Закона или общинската Наредба? Тези въпроси си задаваме в темата на вестник ГЛАС. Ще може да прочетете и какви са мненията на нашите съграждани по въпроса дали да се движат каруци в града.
И още от новия брой на вестник ГЛАС:
- Юридически консулт с адвокат Детелина Симеонова относно новия Европейски регламент за личните данни. Този регламент няма да изпълни своите цели, категорична е адвокат Симеонова. „Говорим нещо и нищо не казваме в 32 страници от този регламент. В този смисъл ще кажа, че цялото европейско законодателство е много по-лошо от нашето местно законодателство, на една държава от Източния блок. Нашето законодателство не е лошо, то не се прилага. Хората казват, че нямаме закони. Имаме закони, но не ги прилагаме”, подчерта Детелина Симеонова.
- Второ заседание на Общински фонд „Здраве”. Болницата в Добрич е достигнала дъното, а Психодиспансер до пет години може и да няма. Какво обсъждаха и какво решиха членовете на Общинския фонд „Здраве”.
- Адвокат Юрий Митев е готов да заведе колективен граждански иск срещу ВиК-Добрич, заради непрекъснатото безводие в големи части от града. Той призова всеки гражданин, който счита, че са накърнени правата и интересите му, да се присъедини към този колективен иск.
- Община Добрич отделя средства за процедури „ин витро“ на двойки от Добрич с репродуктивни проблеми. Те са в размер на 15 000 лева за 2018 г. и ще бъдат осигурени от бюджета, след актуализация.
На спортната страница: Национален селекционер е новият старши треньор на волейболния Добруджа 07. „Изборът на Пламен Христов е добре обмислен ход”, призна председателят на УС Галин Господинов.
И още на страниците на вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.