Брой 20 (260), Година VI, 21 май 2018

В навечерието на 24 май се обръщаме към бесарабските българи - онези наши сънародници, които, макар и далеч от родината, пазят от векове България и българското не само в сърцата и душите, но и в делата и бита си.
Наш свят дълг е да съхраним и засилим връзката си с тях - нашите най-близки сънародници, неразделна част от българската нация.
Бесарабските българи не просто се самонаричат българи – те дълбоко обичат майка България. Чрез създадените през годините читалища, културни институти, родолюбиви организации, танцови и певчески състави те съхраняват автентичните български традиции, обичаи и култура. Затова и Бесарабия бива наричана още малката България.
В интервюто на броя: преподавателят по български език и литература в Езикова гимназия „Гео Милев” Драгомил Георгиев. „Нашата задача като учители е да съхраняваме богатството на българския език. Да възпитаваме децата, че въпросът не е да са непрекъснато с телефон в ръка, а същественото е ти самият да чувстваш в себе си това желание, потребността все повече и повече да създаваш свой текст”, споделя Драгомил Георгиев.
И още в новия брой на вестник ГЛАС:
„Сериозно сме се захванали с инфраструктурата на Добрич”, обяви кметът Йордан Йорданов. Поредният инфраструктурен проект на Община Добрич по ОП „Региони в растеж” е депозиран в междинното звено за оценка.
Главният художествен ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа” Стоян Господинов ще бъде удостоен с най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век” - печат на цар Симеон Велики.
Валери Иванов – Жокера от Добрич ще зарадва своите съграждани с незабравимо магическо шоу, което ще се състои на 1 юни от 19 часа в зала „Добротица”. На него Жокера ще покаже изключително опасен номер, който се прави за първи път в България.
На спортната страница: един наистина уникален документ – писмо, написано лично от Борис Георгиев – Моката до Илия Кишишев – журналист, краевед и общественик, в късните часове на 24-и до ранни зори на 25 май 2002 година.
Писмото е забележително с посланията, които Моката отправя, със скромността, която личи във всяка написана от него дума, с пламенната любов, с която говори за родната Добруджа, за Майка България. „България не заслужава тази участ”, заключва с тъга първият ни Олимпийски медалист, който напусна този свят през януари 2017 година. 
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.