Брой 2 (293), Година VII, 14 януари 2019

Въпреки че светът посрещна новата 2019-а година преди две седмица, в много страни е запазена традицията да се посреща и Старата Нова година – на 13 срещу 14 януари. Тази традиция се радва на изключително одобрение най-вече в Русия, където честват Старата Нова година като носталгичен семеен празник.
Затова и в този брой на вестник ГЛАС ви срещаме с една изключително колоритна и темпераментна дама от Русия, която е родена и прекарала целия си живот на централната улица в един от най-красивите градове в света – Санкт Петербург, но от пет години живее в добричкото село Стефаново. За традициите на руската нова година, за живота в България и Русия, за съхранените традиции – разговаряме с Нина Войтенкова.
На 14 януари е и ромската Нова година – един от най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи у нас. За традициите на ромите разказва председателят на читалище „Романо Дром” Юлиян Георгиев.
И още от новия брой на вестник ГЛАС:
- „Повишаването на цената на тока за бизнеса е опит на държавата да прехвърли товара върху фирмите, за да не бъдат натоварени гражданите.” Това мнение изрази в студиото на Мeдийна група „Добруджа” Галин Господинов - председател на УС на Камарата на дървообработващата и мебелната промишленост. В момента бизнесът в България плаща най-скъпия ток в Европа, категоричен е Галин Господинов.
- С новото социално законодателство в улеснение на гражданите от началото на 2019 година намалява  административната тежест при представянето на документи. Това е важно за социалното подпомагане, счита директорът на РД “Социално подпомагане“- Добрич, Ирена Баирова.
- В първото за 2019 г. издание на рубриката „Животът е пътуване“ ви предлагаме едно интересно преживяване в Априлци, придружено с дегустация на сланина и греяна ракия.
- Повече от 1200 добричлии ще бъдат засегнати, ако влезе в действие „Планът Макрон”. „Готвените мерки от Брюксел касаят голяма част от населението от източноевропейската част на ЕС, не само фирми, занимаващи се с международен транспорт и спедиция”, заяви за Медийна група "Добруджа" Стефко Малчев, съсобственик на фирма „АММ”.
На спортната страница представяме най-новото попълнение на волейболния Добруджа 07 – Галин Николов, както и съвместно интервю с двамата легионери в отбора – украинеца Игор Антонюк и руския разпределител Александър Мжелский.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.