Брой 19 (310), Година VII, 27 май 2019

Писано ни е да градим знание, надграждайки знанието на предците ни. И да растем с истината, че приливът на информация е нескончаем. И всички ние сме на училище. И всички сме и ученици, и учители – и дръзки, и смирени. И доколко елегантно сменяме позицията си, зависи единствено и само от знанието – от грамотността ни, от просветеността ни, от степента в духовното ни израстване. И все пак: в земния ни път обозначаваме личности, които съхраняваме като специални. Защото те бележат духовния ни ръст. Те ни сочат пътя. Те са негласният императив за истинността на избора ни. С тях се съизмеряваме – и като можене, и като ценности, и като морал.
Учителите ни! Нашите водачи, мъдри в осъзнатостта си!
„България е в златния духовен милиард на света, остава да влезем в материалния милиард. Убеден съм, че можем да го направим и ще го направим.” Това заяви един от най-известните учители в България - Теодосий Теодосиев, създал собствена школа за обучение по физика и „произвел“ много шампиони на световни олимпиади и състезания. Той бе гост на тържеството „О, будители народни”, организирано от Общината в навечерието на 24 май. 
Шестима педагози от Добрич с отличието „Неофит Рилски”. Кои са те – четете в темата на новия брой.
И още от вестник ГЛАС:
- Балчик е спокоен - това спокойствие заразява и влюбва нашите гости. Кметът на Белия град Николай Ангелов – за Лицата на Балчик, фестивалите и туристите, пред Медийна група „Добруджа”
- По повод 175 години българска журналистика и 125 години организирано журналистическо движение у нас разговаряме с Марияна Колева за избора на професия, за характеристиките на времето и слугинажа.
- 79% от фирмите в областта изпитват недостиг на тесни специалисти, а 92% - на изпълнителски състав. Липсват кадри и за ръководен персонал при половината от представителите на бизнеса в Добричко. Това показват резултатите от проучване, извършено от Стопанска камара – Добрич. Те бяха представени по време на дискусионен форум за взаимодействието между бизнеса и образованието, който се проведе на 22 май в Община Добрич.
- Който мисли за здравето си, да си купува хляб на нормална цена, съветва Тошко Няголов, председател на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите.
- 100-годишен юбилей отбеляза на 21 май Никола Петров Вълчанов от село Спасово. Пищното тържество се състоя в базата на семейство Катранджиеви, защото само там имаше място за всички роднини, приятели и гости на рожденика. 
- Ансамбъл „Тракия” гостува в Шабла за празника на града – 2 юни
На спортната страница: Спортен клуб "Алексия" приключва една изключително успешна състезателна година с фурор на Държавното първенство по гимнастрада. Севдалина Мавродиева е получила покана от БФ Художествена гимнастика да работи на летните тренировъчни лагери с подрастващите елитни гимнастички.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.