Брой 18 (309), Година VII, 20 май 2019

От 25 април жителите на кв.„Пастир” в Генерал Тошево са без вода. Инцидентът, при който във водопровода проникнаха препарати за растителна защита, е без прецедент в България, а решението се оказа много трудно. Това е темата на новия брой на вестник "ГЛАС"
Институциите си прехвърлят отговорността, а търпението на около 350 жители вече е на изчерпване. Хората негодуват най-вече от липсата на информация – кой е отговорен за тази ситуация, какви проби от водата са изследвани, какви са резултатите и кога ще бъде възстановено нормалното водоподаване в квартала.
На 16 май проблемът бе разискван на среща между кмета Валентин Димитров и премиера Бойко Борисов. Решението бе още на следващия ден, 23-и поред без вода, да бъде възстановено водоподаването, но само за битови нужди.
Общината и дарители продължиха да снабдяват жителите на квартала с бутилирана вода за пиене.

И още в новия брой на вестник Седмичен ГЛАС: 
16-годишната Габриела Йорданова от Бургас е тазгодишният носител на Гран при от конкурса „Сарандев”. Представителите на журито за породен път поставиха много висока оценка на участниците и на организацията на конкурса. 
Община Добрич и Стопанската камара срещат представители на бизнеса, образованието и местната власт. „Взаимодействие между бизнес, образование и местна власт” e срещата, която ще се проведе на 22 май в сградата на Община Добрич. Събитието е инициирано в партньорство на Общината със Строителната камара в Добрич. 
Ръст на нощувките в област Добрич отчете министър Ангелкова, която се срещна с представителите на туристическия бранш и местните власти от област Добрич. На форума присъстваха областният управител Красимир Кирилов и народният представител Даниела Димитрова.
С празничен концерт на 22 май в Драматичен театър „Йордан Йовков” ще отбележи Деня на българската просвета и култура  Община Добричка. Празнично слово по случай 24 май ще произнесе инж. Тошко Петков - кмет на Община Добричка. Преди празничния концерт ще се състои традиционната церемония по награждаване на директори на учебни заведения, учители, ученици и изявени дейци на културата.
Каварна и Генерал Тошево изпратиха тържествено Випуск 2019 
На спортната страница:  Мъжкият хандбален тим на „Добруджа“ отново е сред медалистите в „А” група. Капитанът Илиян Илиев – единственият хандбалист, играл на всичките 9 финала 
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.