Брой 12 (303), Година VII, 25 Март 2019

Десетки специалисти по здравни грижи от Добрич подкрепиха втория национален протест на съсловието. Медицински сестри и лаборанти се събраха пред сградата на Общината, за да поискат отново достойни трудови възнаграждения и по-добри условия на труд.
Медиците заявиха, че от първия протест на 1 март до момента нищо не се е променило и Министерството не е взело мерки, за да удовлетвори исканията им.
През седмицата осем операционни сестри в МБАЛ-Добрич, подадоха молби за напускане с искане за увеличаване на възнаграждението им в размер на две минимални работни заплати. На този етап ръководството на МБАЛ-Добрич, счита, че това е невъзможно да се случи, тъй като трябва да се спазват правилата за финансова дисциплина на болницата.
Положението в добричката болница ще се усложни допълнително, защото над 30 медицински сестри от общо около 220 са подали уведомления за напускане. 
Защо медицинските сестри се определят като „вечните сираци” на системата и могат ли да бъдат удовлетворени техните искания – търсим отговорите във вестник Седмичен ГЛАС.
И още в новия брой:
- Интервю с кмета на Добрич Йордан Йорданов, който се завърна от Букурещ, където бе поканен на среща на 100-е млади лидери на Европа.
„Оказа се, че България е в една негативна класация, в която младите политици са много малко, почти няма. Процентът на младите хора в политиката в Западна Европа е много по-голям, отколкото този в България. Тъжно е. Може би, у нас в годините се наслагваше тенденция, че младите хора са безотговорни и неангажирани и не желаят да се занимават с политика.  Аз смятам и винаги съм го заявявал, че на младите хора се дава много малък шанс и не им се предоставя възможност да опитат и да преценят дали това е за тях, или не. И тази тенденция продължава”, споделя кметът.
- Разговор с Евелина Ханджиева, на която, след 26 години като директор на Художествена галерия-Добрич, предстои да отстъпи поста. Вече има обявен конкурс от Община Добрич за директорското място на културната институция. Пред Медийна група „Добруджа” тя споделя за промените, проблемите, емоциите през годините.
- Областните ръководства на земеделците от Добруджа отбелязаха на 21 март 120 години земеделско движение в България.
- Закона за кооперациите дискутира на срещи в Добричко Явор Гечев – председател на Националния съюз на земеделските кооперации.
- Националното ръководство на МВР даде положителна оценка на дейността на областната дирекция в Добрич за 2018 г. по време на годишния отчет за дейността на местната дирекция.
„Колегите се справят добре по главните приоритети на Министерството – намаление на пътно-транспорния травматизъм и противодействие на битовата престъпност”, отбеляза заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев. По думите му, повече усилия трябва да се положат за противодействие на корупционните престъпления и разпространението на наркотици. Резултатите на добричката дирекция са под средните за страната, съобщи заместник-главният секретар на МВР. Той информира, че директорът на ОД на МВР - Добрич, старши комисар Никола Панчев е предложил организационни мерки, които ще допринесат за подобряване ефективността и ефикасността на полицейската дейност.
На спортната страница Ви срещаме с друга легенда на футболен клуб „Добруджа” Валентин Пейчев, дългогодишният капитан на отбора, който поведе „Добруджа“ към славни победи над „Левски“ и ЦСКА.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.