Брой 1 (292), Година VII, 7 януари 2019

Благотворителни инициативи и добри дела има по всяко време на годината, но непосредствено преди коледните празници хората са с особено желание да отворят сърцата си и да протегнат ръка. По Коледа се случват чудеса, гласи едно старо колкото света клише. Но чудесата не се случват от само себе си. Творят ги хората с големи сърца, които често остават незабелязани. А не е ли това най-святото чувство, не е ли в това магията на празника… В тези дни осъзнаваме, че на този свят има и по-важни неща от материалните блага. Има жертвоготовност, себеотрицание, желание да подадеш ръка на ближния. Именно тези хора попадат във фокуса на нашето внимание в първия брой на вестник „ГЛАС” за 2019 година.
И още от страниците на вестника:
- Традиционният обзор на най-забележителните думи и мисли на нашите събеседници, изказани и написани във вестника.
- През миналата година почти всеки ден получавах новина за родено бебе, сподели за Медийна група „Добруджа” Радина Велчева – създател на Фондация „Искам бебе“.
- Арестуваха двама за зачестилите преди празниците палежи на автомобили в Добрич.
- Драматичен театър „Йордан Йовков” загуби още един от стожерите си. На 1 януари внезапно почина актьорът Пламен Маринов. За Добрич и добричлии той бе едно от знаковите лица на театралната сцена, с над 20-годишен професионален опит. Последните спектакли, в които публиката можеше да го види, бяха “Службогонци”, “Преспанските камбани” и “Доктор”.
Само за половин година добричкият драматичен театър загуби още един от стожерите си. Припомняме, на 17 юни почина друг обичан актьор - Радомир Андонов.
На спортната страница: Пет са новите попълнения на футболния Добруджа до момента. За първи път след пауза от няколко години, „жълто-зелените” ще проведат подготвителен лагер извън Добрич.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.